Låt dina kunder boka direkt från Facebook

Vill du nå dina kunder mer effektivt genom att använda Facebook som i sin tur kan minska missade samtal och fylla i kalendern med nya möten? Det finns ett enkelt (och gratis!) sätt att förverkliga detta. Allt du behöver göra är att lägga till en CTA (Call-to-Action)-knapp på din Facebook företagssida!

Om du inte redan har skapat din företagssida visar Hano dig hur här.

När salongen eller kliniken har en företagssida på Facebook och ni använder Online-bokning är det lätt att göra bokningsprocessen enklare. När kunderna är inne på din Facebooksida, kommer de enkelt komma åt bokningssidan med en knapptryckning.

Hur lägger du till en ”Boka nu” knapp på Facebook

 

”Boka nu”-knappen på Facebook kommer alltid att synas under din företagssidas omslagsbild. När en kund trycker på knappen, kommer de att skickas direkt till bokningssidan (eller den destinationen du väljer) och kan enkelt boka en timme.

1. Logga in på ditt företags Facebook-sida (du måste vara administratör/ägare för att göra ändringar).

2. Klicka på ”+ Lägg till en knapp” som finns under omslagsbilden. (Se den blå rutan/knappen på bilden ovan)

3. Ett fönster poppar upp med olika alternativ. För att lägga till bokningssidan, väljer du ”Boka hos dig” ➡️ ”Boka nu” och tryck på Nästa.

4. Välj länk till webbplats och ange webbadressen för bokningssidan. Om du använder Hano behöver du bara veta vad ditt databasnamn är (systemnamn.bestille.no). Så här kan det se ut:

demohelsesv.bestille.no

5. Tryck på Slutför och du har nu en ”Boka nu”-knapp på din Facebook-sida.

Det kommer att publiceras en automatisk uppdatering på din vägg där det står att du har uppdaterat knappen. Detta bör du gömma och istället skapa ett separat inlägg där du berätta för dina kunder om den nya knappen. Om du vill dölja den trycker du på de tre grå prickarna längst upp till höger i inlägget. Välj sedan Dölj från tidslinje eller Ta bort från sidan.

Ändra knappen

 

Om du redan har en knapp men vill lägga till en bokningsknapp istället kan detta enkelt ändras. Du kan ändra den genom att hålla musen över knappen och välja knappen Redigera. Följ sedan samma steg som första gången du lägger till knappen (se ovan).

Gör dina och dina kunders liv enklare

 

Du skall du vara klar med att lägga till ”Boka nu”-knappen till Facebook! Genom att göra denna lilla förändring på din företagssida, kommer du att göra det lättare för kunder och potentiella kunder att boka ett möte med dig när de besöker din Facebook-sida. Online-bokning är det enklaste sättet att boka behandlingar på. När salongen eller kliniken är öppen, är dina kunder ofta på jobbet vilket gör det svårt för dem att ringa dig. Genom att använda Online-bokning blir det lättare för kunderna att boka en timme när det passar dem bäst. Samtidigt som du marknadsför dina behandlingar på Facebook vid att länka till bokningssidan.

För mer information om våra bokningssidor, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

KOM IGÅNG

Vi vet att det kan vara svårt att fatta ett beslut – så vi erbjuder en demo så att du kan prova systemet innan du gör det viktiga valet.

Om du fortfarande har frågor, kontakta vår försäljningsavdelning via telefon, email eller chatt.

Hej! Vill du lära dig mer om Hano?

Vi skickar information direkt till din inkorg!

Tack för din förfrågan