Din guide till den optimala jultävlingen

Julen är tiden för att sprida glädje och inte minst julklappar. Familjen och vänner samlas, öppnar presenter, äter god mat samt spenderar kvalitetstid tillsammans. Från ett businessperspektiv är Julen den mest lönsamma tiden på året. Speciellt för branscher som jobbar inom hälsa och välmående. Alla önskar att få må bra och Julen är den perfekta tiden att marknadsföra din klinik, utvidga ditt kundregister och öka din lönsamhet.

Något som kan hjälpa dig en bit på vägen är att skapa en jultävling.

Tävlingsidéer som sprider julglädje

Att planlägga en jultävling kräver en del arbete, men det medför många fördelar, så det är värt tiden! Du kan få en högre lönsamhet, förbättrar kundlojaliteten och ökar kunskapen om verksamheten som i sin tur bidrar till nya kunder.

Den perfekta vinsten

När du ska välja vad vinnaren ska få, ska du samtidigt kunna ta nytta av den vinsten de får. Erbjud vinster som till exempel presentkort som kan användas i kliniken, reducerade priser på behandlingar eller presentpåsar med produkter som du har i kliniken.

Jul tävlingsidéer för Facebook och Instagram

När det gäller att sprida information om event och andra aktiviteter i kliniken är Instagram och Facebook kanalerna som är smarta att använda. Varför inte arrangera en jultävling där?

Nedan ger vi er några idéer:

1. Den mest kreativa julgranen – Uppmuntra kunderna och deras vänner att sända bilder på deras julgran. Vinnaren presenteras på Facebook och Instagram.

2. Hur många pepparkakor finns det i burken? – Fyll en burk med pepparkakor, ta en bild och lägg ut på Facebook och Instagram. Be dina Kunder gissa hur många pepparkakor som finns i burken och vinnaren får en av dina fina priser. Det bästa med den här tävlingen är att du kan tjäna på pepparkakor!

3. Vem förtjänar inte lite ensamtid? – Fråga dina följare om vem som förtjänar att få en behandling hos dig? Detta är ett perfekt sätt att nå ut till nya kunder

Idéer på aktiviteter i salongen/kliniken:

1. Lotteriskål – Uppmuntra kunderna att besöka salongen/kliniken. Köper de en produkt får de dra en lapp från Lotteriskålen. Vinsterna i skålen borde vara en variation av små presenter (tester av produkter, rabatter osv) och stora presenter (såsom presentpåsar, presentkort mm). Skriv alla vinsterna på individuella pappersbitar och lägg dem i lotteriskålen. 

2. Ta med en vän – Be kunderna att ta med sina vänner till salongen/kliniken. För varje person de tar med får de en extra chans att vinna. När tävlingen är klart, drar du 5 vinnare och de 5 kommer att vinna en av dina vinster.

Kom ihåg att dela alla dina tävlingar på klinikens sociala medier. Eller kanske i ett nyhetsbrev.

Sprid julglädje

Efter att jultävlingen är slut är det den perfekta tiden att kommunicera med de som deltog. Önska dem God Jul och bjud dem tillbaka till salongen/kliniken. Detta är en strålande möjlighet till att nämna att du säljer presentkort – den perfekta julpresenten.

KOM IGÅNG

Vi vet att det kan vara svårt att fatta ett beslut – så vi erbjuder en demo så att du kan prova systemet innan du gör det viktiga valet.

Om du fortfarande har frågor, kontakta vår försäljningsavdelning via telefon, email eller chatt.

Hej! Vill du lära dig mer om Hano?

Vi skickar information direkt till din inkorg!

Tack för din förfrågan